Foto: Nebojša Mandić

Bez ikakvog povoda

DJB PODNELA KRIVČNU PRIJAVU: Saši Raduloviću pretili smrću preko Fejsbuku

BEOGRAD - Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je podneta krivična prijava protiv NN lica zbog pretnji smrću na Fejsbuk profilu Saše Radulovića, u komentaru na njegov poziv da prenos sednice Skupštine gledaju preko YouTube kanala pokreta DJB sa korisničkog naloga nekoga ko se predstavlja kao Mirko Jović.

Politika
> 19:10h

Pretnja smrću je upućena bez ikakvog povoda, samo zbog rečenice "Gledajete uživo sednicu skupštine na našem YouTube kanalu i komentarišite dešavanja zajedno sa našim poslanicima. Bolje je nego na RTS2", dodaje se u saopštenju.

Krivična prijava protiv NN lica predata je danas Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakonika.

Pokret Dosta je bilo se nije uplašio zbog ovakvih pretnji i ona neće umanjiti kritiku, ali takve pretnje, kao i fizički napadi na kancelarije pokreta ukazuju da je bezbednost svih drastično smanjena, da se zemlja kreće u lošem pravcu i da je želja premijera da vlada strahom i pretnjama, navodi se u saopštenju.