Foto: Džudo Klub Crvena Zvezda

Tako blizu, a tako daleko

CRVENO-BELIM DŽUDISTIMA TITULA IZMAKLA ZA 8 SEKUNDI: Crvena zvezda i Slavija vicešampioni Evrope

Džudisti Crvene zvezde osvojili su drugo mesto u finalu Evropskog klupskog prvenstva - Ligi šampiona, pošto su večeras u Beogradu poraženi od ekipe Nju strim iz ruskog Tjumena.

Ostali sportovi
> 00:00h

Samo osam sekundi je nedostajalo da Crvena zvezda postane klupski šampion Evrope u džudou. Međutim, džudista Zvezde Dimitrij Gerasimenko se u odlučujućem meču lavovski borio protiv Rusa Mihaljina, ali je takmičar Nju strima u finišu došao do pobede i svom timu doneo evropsku titulu.

Srbija je imala predstavnika i ženskom finalu, ali je i novosadska Slavija morala da "položi oružje" pred kvalitetnijim i iskusnijim sastavom Valensije.
U muškoj konkurenciji učestvovalo je 18 timova. Crvena zvezda je bila druga, beogradska Rakovica i niški Kinezis su podelili peto mesto.
U ženskoj konkurenciji je učestvovalo 12 timova. Slavija je bila druga, a ODŽK Beograd je podelio sedmo mesto. TODOROV: Jedna od najuspešnijih godina našeg džudoa Prvi čovek Džudo saveza Srbije i jedini kandidat na predstojećim izborima za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Todorov bi je voma zadovoljan kako je proteklo takmičenje. "Drago mi je da smo kao srpska džudo federacija napravili ovako veliko takmičenje. Obećao sam da će naši klubovi, kao i njihovi takmičari biti prepoznati i priznati u Evropi, što se danas potvrdilo. Hteo bih da čestitam Džudo klubu Slavija iz Novog Sada koji je ušao u finale u ženskom takmičenju kao i Crvenoj zvezdi. Rakovica i Kinezis iz Niša borili su se za bronze i možemo biti ponosni na rezultate naših klubova. Pored 11 osvojenih evropskih medalja, ovu godinu možemo oceniti kao jednu od najuspešnijih u srpskom džudou. Naši klubovi su tradicionalni učesnici evropskih klupskih kupova. To su pre svega Rakovica i Crvena zvezda. Crvena zvezda je bila treća 2014. godine. Rakovica je uvek bila blizu medalje, kao i do sada", rekao je Todorov.