Foto: Nebojša Mandić

Skupština grada Beograda

IZAŠLA KONAČNA LISTA KONKURSA: Ovi mladi talenti dobiće stipendiju Grada Beograda

BEOGRAD - Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović izrazila je danas zadovoljstvo zato što je objavljena konačna lista za dodelu stipendija na konkursu Fondacije za mlade talente grada Beograda.

Beograd
> 14:52h

Ona je ocenila da je uspešno sproveden Konkurs za dodelu novčanih sredstava talentovanim učenicima srednjih škola sa teritorije grada Beograda.

"Na konkursu, koji je bio raspisan u novembru ove godine, učestvovao je velik broj talentovanih beogradskih srednjoškolaca, u želji da njihov talenat podrži ova fondacija. Ukupna sredstva Fondacije za mlade talente grada Beograda u ovoj godini iznosila su 16.500.000 dinara", rekla je Andrea Radulović, saopštila je Gradska služba za informisanje.

Foto: Beoinfo

Ona je naglasila da je ponosna zato što će pedeset i jedan talentovan srednjoškolac potpisati ugovor sa fondacijom, koja će podržati njihov naučni i umetnički razvoj kroz kupovinu opreme i učešća na različitim takmičenjima i edukacijama u inostranstvu.

"Dobitnike sredstava Fondacije sa zadovoljstvom ćemo predstaviti 20. decembra u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, kada će im gradski menadžer Goran Vesić, čija je ideja i bila da se osnuje ova fondacija, uručiti stipendije", istakla je Radulović.

Ona je dodala da se nada da ćemo već sledeće godine, u ovo vreme, imati priliku da predstavimo druge mlade ljude koji će uz podršku Fondacije Grada Beograda, postizati još bolje rezultate i time potvrditi želju fondacije da, pre svega, "ulaganjem u mlade ljude, ulaže u našu lepšu budućnost".