Foto: Reuters

Spektakl u Mančesteru

(VIDEO) PEP NADMUDRIO VENGERA: Arsenal vodio, ali Siti preokretom stigao do velikog trijumfa

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na svom terenu ekipu Arsenala 2:1 u derbi meču 17. kola Premijer lige.

Fudbal
> 00:00h

Arsenal je poveo golom Volkota u petom minutu. Sančez je proigrao Volkota koji je pogodio mrežu domaćeg tima.

Samo minut kasnije domaći su mogli da izjednače, ali je Sterling šutirao pored gola. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata iako su oba tima imala po nekoliko šansi. Siti je izjednačio već na startu drugog poluvremena u 48. minutu. Silva je asistirao za Sanea, koji je pogodio mrežu Arsenala. Gosti su se bunili tvrdeći da je Sane bio u ofsajdu, ali je sudija pokazao na centar.
&spfreload=10 Domaći su u 61. minutu mogli da povedu, ali je Čeh zaustavio udarac Sanea. Mančester siti je poveo u 71. minutu. De Brujne je proigrao Sterlina, koji je matirao Čeha.
Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata iako su domaći imali veliku šansu preko De Brujna koji je pogodio stativu.
Aleksandar Kolarov je odigrao ceo meč za Siti. Mančester siti je trenutno drugi na tabeli sa 36 bodova, dok prvoplasirani Čelsi ima 43. Arsenal je četvrti sa 34. boda. Totenhem je pobedio Barnli 2:1. Golove za domaći tim su postigli Ali u 27. i Ros u 71. minutu. Jedini strelac za goste bio je Barns u 21. minutu. Fudbaleri Sautemptona pobedili su u gostima Bornmut sa 3:1. Domaćin je poveo već u šestom minutu Natana Akea, a gosti su izjednačili u 14. preko Rajana Bertranda. Pobedu Sautemptonu i konačan rezultat postavio je Džej Rodrigez sa dva gola u drugom poluvremenu, u 48. i 85. minutu.