Foto: Dado Đilas

Rat

DS NAPALA MARKA BASTAĆA: Pokrenut disciplinski postupak!

BEOGRAD - Komisija Demokratske stranke pokrenula je postupak protiv Marka Bastaća, predsednika opštine Stari grad, zbog otkrića da je izdavao stranačke menice bez pokrića.

Politika
> 00:00h

Kako se navodi, demokrate optužuju Bastaća da je sredstva koristio za svoju kampanju na Starom Gradu i da će najverovatnije protiv njega biti pokrenut i krivični postupak. Kako je preneo N1, on je taj sredstva koristio, iako je znao da je račun DS-a u blokadi, kao i da je to protivzakonito.

Na zatvorenom delu Sednice Glavnog odbora DS, predsednik stranke Dragan Šutanovac rekao je da će se ispitati sve finansijske malverzacije i poručio da će DS biti stranka čistih računa i časnih ljudi, navodi N1. Bastać je potom saopštio da će izaći iz te stranke jer se, kako kaže, bavi sobom i nema platformu za borbu protiv SNS-a.

Marko Bastać je, inače, u žižu javnosti dospeo nakon izbora kada su mediji objavili da se na listi DS-a u opštini Stari grad, čiji je nosilac bio on, nalaze njegova supruga, njena sestra, njegova sestra i njen suprug, jedan rođak i majka njegovog kuma, dodaje N1.