Foto: REUTERS

Avionesreća

Avionu otkazali motori pre pada na stambenu četvrt

Posada aviona "poslala je poziv za pomoć pošto su dva motora prestala da rade", neposredno pre nego što se letelica srušila

Planeta
> 05:28h

LAGOS - Uzrok avionske nesreće u Lagosu, u kojoj je poginulo najmanje 153 ljudi, jeste otkazivanje motora letelice, saopštile su nigerijske vlasti najavljujući da će raditi na poboljšavanju bezbednosti u avionskom saobraćaju.

Posada aviona "poslala je poziv za pomoć pošto su dva motora prestala da rade", neposredno pre nego što se letelica srušila, naveli su zvaničnici, ne precizirajući uzrok kvara.

U nedeljnoj avionskoj nesreći kada se avion kompanije "Dejna" srušio na stambenu četvrt nigerijske prestonice, poginulo je svih 147 putnika i šest članova posade, a vlasti su navele da još nije poznato koliko je stradalo ljudi koji su bili na zemlji.

Spasilačke ekipe su tokom noći tragale za preživelima i danas nastavljaju da vade tela žrtava iz olupine i ruševina na mestu nesreće.

Avion je leteo od nigerijske prestonice Abudže do Lagosa, a pri sletanju je udario u zgradu u gusto naseljenom kvartu Idžu, odmah pored aerodroma.

Nedeljna nesreća je najveća tragedija takve vrste u Nigeriji u poslednje dve decenije, a u zemlji je proglašena trodnevna žalost.