Foto: AP

Navijači Barse se plaše najgoreg scenarija

ŠOK NA NOU KAMPU: Pregovori sa Mesijem još nisu počeli, Argentinac odlazi u Kinu?

Najbolji fudbaler Barselone Argentinac Lionel Mesi mogao bi na kraju sezone da napusti katalonski klub.

Fudbal
> 13:18h

Španski mediji navode da su čelnici Barselone u velikom problemu, jer nemaju dovoljno novca da plaćaju svoje skupocene zvezde. Takođe se navodi da bi prodaja Mesija i enormna zarada od potencijalnog transfera olakšala situaciju u Barseloni.

Pregovori oko produženja ugovora još nisu ni počeli, a španski mediji navode da Mesi traži godišnju platu od najmanje 35 miliona evra. Argentinac ima platu od 32 miliona evra, a pregovore otežava ponuda jednog kineskog kluba. Kinezi nude Mesiju 500 miliona evra za pet godina. Barselona ima problema oko poštovanja finansijskog fer-pleja, pošto tom pravilu klubovi ne smeju da potroše više od 70 odsto budžeta na plate igrača. Godišnji budžet Barselone iznosi nešto manje od 700 miliona evra, a produženje ugovora sa Maskeranom, Busketsom, Nejmarom i Luisom Suarezom otežalo je pregovore sa Mesijem.
"Pregovori sa Mesijem o produženju ugovora nisu počeli. Moramo pre toga, u prvom kvartalu naredne godine, da donesemo neke odluke", rekao je potpredsednik Barselone Žordi Mestre. Ova izjavila je zabrinula navijače Barselone, dok je Luis Suarez izjavio da očekuje da Mesi ostane u ekipi sa Nou Kampa. "Situacija je ozbiljna. Nadam se da će Leo ostati sa nama. On je unikatan, igra fudbal kao na Plejstejšnu", naveo je Suarez.
Barselona je nedavno potpisala sponzorski ugovor sa jednom japanskom kompanijom po kome će u naredne četiri godine da zaradi 220 miliona evra. Mesi ima ugovor sa Barselonom do juna 2018. godine. On je u Barselonu stigao 2003. godine, a za prvi tim postigao je 476 golova na 551 meču.