icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: PROMO

Evo šta nas čeka

Ova četiri tehnološka trenda željno iščekujemo u 2017. godini

Bliži se Nova godina, a s njom i prelomni trenutak kada bi trebalo da rezimiramo i analiziramo šta smo sve postigli u prethodnoj godini i šta nas čeka u sledećoj.

Objavljeno: 21.12.2016. 17:47h

 

Otvorite širom oči i spremite se za sve zanimljive novitete koji nas očekuju. Predstavljamo vam trendove koji se očekuju u tehnologiji 2017. godine. 

 Mašine počinju da uče

Ne verujemo da će se sve završiti kao čuveni film „Terminator“, ali bilo bi dobro da budemo oprezni prilikom programiranja novih mašina, budući da se tehnologija razvija u takvom smeru da će mašine vrlo uskoro početi da uče. 

Guglov algoritam došao je do tačke na kojoj vaš lični digitalni asistent, kog nosite na svom telefonu, tačno zna šta vam je u kom trenutku potrebno i šta je to što volite, koja mesta posećujete i kako provodite vreme. Jednostavno rečeno, iz priloženih materijala, ovaj softver uspeo je da nauči mnogo toga o vama samostalno, a da nije bilo potrebno da mu vi nešto saopštite. 

Zato će ubuduće, kada kažemo „pametan” telefon, to dobiti potpuno novu dimenziju.

Sve se može naručiti

Zahvaljujući Uberu, globalnom startapu koji je omogućio naručivanje prevoza taksi-vozilima u bilo kom trenutku iz gotovo svakog dela sveta, na kućnu adresu, korisnici su počeli da se navikavaju na to da sve mogu naručiti uz pomoć aplikacije na svom telefonu. Ako želite da kao servis opstanete na tržištu, morate biti deo ovog trenda, pa samim tim prebaciti deo svog servisa na mobilnu platformu. 

Tehnološka pomama ne jenjava. Ono što je sigurno jeste da se sve brže razvija i da ćemo sve češće dobijati nove tehnologije. Zato mislite na vreme i upišite programiranje, kako biste bili osposobljeni znanjima potrebnim za uspešno unapređivanje postojećih tehnologija i svih inovacija koje su pred nama i za upravljanje njima.

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!