Foto: AP

Jedna tajna rešena, druga nije

OTKRIVENO S KIM ĆE PUTIN SLAVITI NOVU GODINU: Ali ne i da li će opet biti predsednik...

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov u intervjuu televiziji „Mir“ izjavio je da ne zna da li ruski predsednik Vladimir Putin planira da se ponovo kandiduje za predsednika.

Planeta
> 16:28h

„To mi nije poznato“, rekao je Peskov.

On je naglasio da je u zemlji „kod mnogih proradio izborni refleks“, jer su o izborima progovorili dve godine pre izbora. Pres-sekretar šefa države smatra da su takvi razgovori među politikolozima nastali zbog predstojećih izbora.

„Proradio je taj refleks predizbornog raspoloženja. Zato se vode ti razgovori. Još jednom ponavljam: toga sada nema na dnevnom redu“, rekao je on. Prema mišljenju Peskova, visokopostavljeni činovnici su trenutno u potpunosti usredsređeni na rešavanje aktuelnih zadataka u interesu zemlje.

„U instituciji koja se zove vlast, tog pitanja nema na dnevnom redu. Sve boli glava zbog svakodnevnih poslova, nekih projekata, ali o izborima niko ne govori i ne misli“, naglasio je predstavnik Kremlja.

Peskov je odgovorio i na pitanje novinara sa kim će Putin provesti Novu godinu. „Po tradiciji, sa porodicom i bliskim prijateljima, kao što svi slave Novu godinu“, rekao je Peskov.

(Sputnjik)