Foto: Nadica Harminc

2 sata programa

DEO JE ODVOJILA ZA HUMANITARNE SVRHE: Goca Tržan uveseliće Subotičane za Novu godinu za 13.000 evra

Goca Tržan će sa građanima Subotice dočekati na gradskom trgu Novu Godinu, a Grad Subotica je za sve manifestacije novogodišnjeg programa izdvojio 2,9 miliona dinara.

Stars
> 00:00h

Goca Tržan je na pres konferenciji, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave najavila svoj novogodišnji nastup na Trgu Subotice. Na pitanje o honoraru koji će dobiti za svoj nastup, Tržan je za Kurir potvrdila da je tačno, da će za dva sata nastupa, od 11 do jedan sat iza ponoći, njen honorar u novogodišnjoj noći biti 13000 evra, ali je takođe rekla da će sa bine na Trgu, poslati apel građanima, kojima Grad poklanja, besplatan koncert, da pošalju jedan ili dva SMS-a za bolesne Subotičane, a čime će, kaže i deo njenog honorara, biti "pokriven". "Više od trećine mojih koncerata je u humanitarne svrhe. Subotički novogodišnji koncert je Grad organizovao, u budžete i politiku se ne razumem, a ovo mi izgleda kao da je više postalo političko, a ne humanitarno pitanje", odgovorila je Goca Tržan, a njen menadžer Saša Matejić za Kurir kaže, da Goca ima mnogo fanova i da će njen apel na Trgu sigurno pomoći da i građani budu humani slanjem SMS-a onima kojima je potreban.

Foto: Nadica Harminc

"Radujem se koncertu u Subotici, koja za mene ima veliku simboliku, jer sam ovde počela karijeru i nastupala sa grupom "Tap 011". Ono što mogu da obećam je dobra atmosfera i dobra pesma", rekla je Goca Tržan. Jasmina Stevanović, koordinatorka Radne grupe za organizovanje proslave istakla je da Grad tradicionalnbo organizuje proslavu.

"Građani će besplatno da uživaju u koncertu i da dočekaju Novu godinu u lepoj atmosferi. Upoznati smo i sa inicijativom da celokupan novac za novogodišnji doček na Trgu bude usmeren u humanitarne svrhe, ali je akcija kasno krenula, kada je već organizacija Dočeka bila u toku", rekla je Stevanović.

Foto: Nadica Harminc

Miloš Nikolić, violinista je najavio da će u petak 30. decembra biti održan koncert Kamernog orekstra, nastupiće 30 članova, Mirna Radulović i Amela Kiš, uz Štrausa i božićne pesme, a dirigent je virtuozni Čaba Paško. Ulaznice su 2000 dinara. Branislav Joka, u ime organizatora je rekao, da će Trg biti ograđen, apelujući na građane i mlade da ne koriste pirotehnička sredstva. N.H.K.