Foto: AP

raspisana poternica

BRAT ODBEGLOG TUNIŠANINA POZIVA GA NA PREDAJU: Nemci nude 100.000 evra za informaciju o Anisu Amriju

TUNIS - Brat Anisa Amrija, odbeglog Tunišanina koga nemačke vlasti sumnjiče da je u ponedeljak uveče uleteo kamionom među štandove Božićnog vašara u Berlinu i ubio 12 ljudi, a ranio 49, pozvao ga je danas da se preda policiji.

Planeta
> 00:32h

"Ukoliko se dokaže da je umešan, mi se od toga distanciramo", rekao je agenciji AP Anisov brat Abdelkader Amri.

Nemačka policija izdala evropsku poternicu za Tunižaninom osumnjičenim da je u ponedeljak izveo teroristički napad na berlinski božićni sajam.

Naveli su da je reč o 24-godišnjem Anisu Amriju te da je verojatno naoružan i opasan. Policija je ponudila novčanu nagradu u iznosu do 100.000 evra za informacije koje bi dovele do hapšenja Amrija- piše

Njegov brat kaže da je Anis možda radikalizovan dok je bio u zatvoru u Italiji, gde je otišao nakon što je napustio Tunis posle pobune koja je izbila u okviru "arapskog proleća".

Članovi porodice Amri, koji se nalaze u Anisovom rodnom gradu u oblasti Vaslatija u središnjem delu Tunisa, bili su potreseni kada su čuli da je on glavni osumnjičeni za napad u Berlinu.

Anis Amri, koji danas puni 24 godine, otišao je iz Tunisa pre nekoliko godina uputivši se ka Evropi, ali je redovno održavao kontakt sa svojom braćom putem telefona i Fejsbuka, navodi američka agencija.

EPK