Foto: MUP/Ilustracija

Na vreme zaustavljen

UHVAĆEN U ZASEDI: Albanac švercovao džak marihuane u Crnu Goru!

Policija je juče u mestu Vusanje u opštini Gusinje uhapsila albanskog državljanina Lutrima Brakaja koji je, kako se sumnja, neposredno pre toga iz Albanije na teritoriju Crne Gore prokrijumčario džak sa oko 11 kilograma skanka.

Crna Gora
> 00:00h

Brakaj je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Policija je juče oko 15.30 časova, postavila zasedu u mestu Vusanje, a ubrzo nakon toga primećeno je lice koje se kretalo makadamskim putem noseći prteni džak.

F.B. (22) iz mesta Kernaje u Albaniji je zaustavljeno i kontrolisano. U džaku je pronađena pvc kesa sa sadržajem suve biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 10.770 grama.

"F.B. je uhapšen, a o događaju je obavešten državni tužilac u Višem džavnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Sumnja da je F.B. prokrijumčario skank u Crnu Goru radi dalje prodaje", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Skank je upućen Forenzičkom centru radi veštačenja.

(Vijesti.me)