Foto: Shutterstock

Razbojništvo

OBIO PRODAVNICU I SERVIS ZA MOBILNE: Uhapšen Sirijac zbog pljački u Šidu

ŠID - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šidu uhapsili su državljanina Sirije T.B. starog 33 godine zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojnička pljačka.

Crna Hronika
> 19:24h

Po nalogu tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu za razbojničku pljačku i pokušaj teške krađe biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo.

U Šidu su tokom prethodne noći obijene dve prodavnice. Policija je uhapsila migranta, sirijskog državljanina, koji se sumnjiči da je izvršio razbojničku pljačku.

Na meti lopova u Šidu noćas su se našle dve prodavnice. U pitanju su radnje koje prodaju i servisiraju mobilne telefone.

Foto: Shutterstock

Noćas oko 23,30 časova obijena je prodavnica tehničkih uređaja u ulici Svetog Save u Šidu. Nakon što se čuo prasak karakterističan za razbijanje stakla, vlasnik radnje je izašao i kako svedoči, ne želeći pred kamere, uspeo da obori migranta koji je već uzeo 6 mobilnih telefona. Nije uspeo da ga savlada pa je pljačkaš pobegao.

Procenjuje se da je vrednost ukradene robe i pričinjena materijalan šteta oko 150 hiljada dinara. Građani su ponovo zabrinuti za bezbednost.

Tokom noći obijen je i sevris mobilnih telefona na gradskoj pijaci. Vlasnik svedoči da lopov nije uzeo ništa. Pretpostavlja da je njegov lokal obio greškom misleći da će zateći novu robu, a ne servis.