Foto: Milica Milovanović

Zbog ledene kiše haos i lomovi na ulicama

NESPREMNI: Zima opet iznenadila putare u Nišu

Žitelji najvećeg grada na jugu Srbije napunili Klinički centar, Hitna pomoć pretrpana

Srbija
> 10:24h

Putari ponovo iznenađeni zbog padavina tokom zime! Ovaj put niški, koji nisu posuli so pre nego što je počela da pada ledena kiša na području ovog grada. Posledica toga je potpuni haos u niškoj hitnoj pomoći, koja je do podneva imala pune ruke posla. Kako nam je potvrđeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, „lomili“ su se pešaci, biciklisti, ali su zbog klizavih kolovoza učestale i saobraćajne nezgode.

Padali ko kruške... Do 18 časova 51 prelom

Pozivi neprestano stižu

Dragiša Aleksić, šef dežurne ekipe, kaže da je led na gradskim ulicama veliki rizik i za pešake i za vozače. - Do 18 časova smo imali 51 intervenciju zbog povreda zadobijenih padom usled klizavice, a pozivi neprestano stižu. Uglavnom stradaju pešaci, reč je o prelomima ruku i nogu, kao i kontuzijama glave. Klinika za ortopediju već se napunila pacijentima, nadamo se da ovakvo vreme neće potrajati jer je opasno i za pešake i za vozače - kaže Aleksić. Brza vožnja na klizavici uzela je danak u saobraćajnim nezgodama. Prva se dogodila oko pet sati ujutro u blizini Elektronske industrije, gde se jedno vozilo zakucalo u drugo, i to parkirano, jer je vozač uzalud kočio. Neslavni niz se nastavio i tokom ostatka dana. Četiri udesa na istom mestu - Samo u toku prepodneva, i to na istom mestu, na potezu od Novog groblja ka selu Malošište, dogodile su se četiri saobraćajne nezgode. U svim situacijama radilo se o sletanju sa kolovoza. Na sreću, samo jedna osoba zadobila je lakše povrede, dok su ostale nezgode okončane materijalnom štetom. Led pravi problem i našim vozačima jer pokušavamo da što pre stignemo do pacijenata, a to je rizično jer se i naša vozila klizaju - objašnjava Aleksić.

Steglo ČETIRI DANA ISPOD NULE U Nišu temperature već četiri dana ne prelaze nulti podeljak. Tokom jučerašnjeg dana u najtoplijem delu dana bila su dva stepena ispod nule. Međutim, prema prognozi RHMZ, brzo se očekuje znatno toplije vreme s temperaturom od oko četiri stepena tokom čitave naredne nedelje.

Milica Milovanović