Foto: Reuters

demanti na demanti

KOGA ŠTRAHE LAŽE: Trampov portparol demantovao da se lider FPÖ sastao sa budućim savetnikom Flinom!

BEČ - Portparol novo izabranog predsednika SAD-a Donalda Trampa demantovao je da se šef FPÖ Hanc Kristijan Štrahe pre nekoliko nedelja susreo sa budućim Trampovim savetnikom za nacionalnu bezbednost, bivšim generalom Majkl Flinom.

Austrija
> 07:50h

Štrahe je kako se navodi bio u poseti Americi uoči predsedničkih izbora, i o toj poseti je objavio nekoliko postova na svom Fejsbuk profilu. On se tada navodno osim sa bivšim generalom Flinom, sastao i sa pojedinim kongresmenima i lokalnim političarima.

Međutim Trampov portparol Džejson Miler, koji je predložen za budućeg direktora za komunikacije u Beloj kući izjavio je da su „lažne izjave“ da se general Flin susreo sa jednim austrijskim političarem.

„ Činjenica je da su navodi jednog austrijskog političara o navodnim susretima i razgovorima sa generalom Flinom obična laž, kao i to da se general žestoko i javno distancira od grupacija sa takvim stavovima i pogledima“, citirao je ultra desničarski portal „ Breitbart“ Trampovog portparola.

FPÖ poslanik Evropskog parlamenta Harald Vilimski je međutim odgovorio na saopštenje Milera da „ Štrahe nikada nije objavio da se lično susreo sa Flinom. Činjenica je da je delegacija na čelu sa Štraheom imala veliki broj sastanaka u Njujorku. On je dobio lični poziv od generalnog austrijskog konzula u Njujorku za prijemnu večeru".

Tokom svog predsedavanja FPÖ predstavnik Mario Kunašek kao i Džordž Majer, poslanik Evropskog parlamenta su se na 63. spratu Trampovog tornja upoznali sa generalom Flinom. U postu koji je Štrahe postavio 15. novembra upravo je reč o sastanku na koji je bio pozvan i sam general Flin. Šef FPÖ Štrahe je tokom svoje posete SAD imao više prijemaa u Njujorku i Vašingtonu, .