Pravo vreme za lepa stopala

Ovo je jedan od najopterećenijih delova tela, pa mu zato treba posvetiti posebnu pažnju

Stil
> 00:00h

Sada je vreme kada se nosi otvorena obuća, pa stopala moraju da izgledaju savršeno. Ako nemate novca za redovne odlaske kod pedikira, nemojte da brinete jer stopala bez imalo muke možete da sredite sami. To nije nimalo komplikovano, a proizvodi koji su vam potrebni ne koštaju mnogo. Opustite stopala Sipajte toplu vodu u običan lavor i dodajte šaku morske soli ili nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja (lavanda je najbolja). Tako ćete opustiti stopala i nakon petnaestak minuta noge više neće biti teške i umorne. Posle kupke ovlaš ih obrišite peškirom, tako da koža ostane blago vlažna. Jedino koža između prstiju mora da bude potpuno suva. Nakon ovoga, odmah odsecite nokte jer su oni najmekši posle kupke. Piling je obavezan Kupka će poprilično omekšati zadebljalu kožu na stopalima, pa zato nakon nje obavezno i temeljito uradite piling. Tako ćete ukloniti i mrtvu kožu i stare žuljeve. Preparat za piling utrljajte kružnim pokretima od stopala do kolena jer ćete se tako osloboditi uraslih dlačica i ukloniti izumrle ćelije s kolena.

Sredite pete

Piling ne može u potpunosti da omekša zadebljalu kožu na petama, pa za taj deo stopala koristite specijalnu turpiju ili kamen za pete. Dok je koža još vlažna i meka, dobro istrljajte pete, ali pazite da ne preterate kako koža ne bi postala previše osetljiva, što će vam smetati dok budete hodali.

Limun za mirisne noge Nečistoće i neprijatni mirisi najefikasnije se uklanjaju trljanjem stopala kriškom limuna, a svež limunov sok može da izbeli nokte i ukloni žute mrlje koje se javljaju nakon korišćenja tamnih lakova. Mažite stopala Kada uklonite zadebljalu kožu, na stopala nanesite kremu koja će ih omekšati. Najbolje bi bilo da to uradite uveče, pre spavanja, i da potom navučete čarape jer će se tako krema najbolje upiti, a vaša stopala će ujutro biti nahranjena i neverovatno mekana.

Lak za kraj

Završnica ovog tretmana je mazanje laka za nokte u omiljenoj boji. Izaberite neku jarku boju i stopala će vam izgledati sjajno u vašim omiljenim sandalama!