Nije teško biti lep!

Negovana koža i kosa san su svake žene, a uz samo malo vremena i truda možete postići željene rezultate

Stil
> 00:00h

Vodite računa o sebi.

Svaka žena je lepa na svoj način, a ukoliko vodi računa o sebi, njena lepota će biti još više primećena. Džaba vam lepa garderoba i praćenje svih modnih trendova ukoliko je lice nečisto i natečeno, kosa masna, a koža suva. Zato vam donosimo nekoliko pravila kojih bi svaka dama trebalo da se pridržava.

Ne nanosite šminku na šminku Ako je potrebno da tokom dana popravite šminku, nikako to nemojte raditi preko već postojeće, jer nije higijenski i ne izgleda baš najbolje. Ukoliko tokom dana želite da popravite senku ili puder, nosite u torbi vlažne maramice, kojima ćete prvo skinuti šminku sa lica, pa tek onda naneti novi sloj. Zdrava hrana za zdrav život Oni koji preteruju sa masnom hranom imaju ružniju kožu lica od onih koje vode računa o onome šta jedu. Zaključak je jasan - zdrava ishrana je od velikog značaja za mladolik izgled! Izbegavajte solarijum Sunčanje u solarijumu predstavlja ozbiljno ugrožavanje zdravlja i lepote tela jer to uništava kolagen, što dovodi do bržeg starenja kože, koja postaje suva i ispucala. Dokazano je da samo deset tretmana u solarijumu povećava rizik od nastanka raka kože za pet odsto.

Ne tuširajte se vrelom vodom

Najbolje je da prilikom tuširanja temperatura vode bude između 28 i 30 stepeni. Vruća voda uzro­kuje nagli pad pritiska, dovodi i do isušivanja kože, a može doći i do pucanja kapilara.

Ne češljajte mokru kosu Mokra kosa je najosetljivija i najlakše se lomi i puca. Posle pranja kose nanesite balzam ili odgovarajuće pakovanje, pa kosu blago raščešljajte. Posle ispiranja jednostavno je uvijte u peškir i ne trljajte je grubo, jer će se na taj način umrsiti. Kada peškir upije višak vode, kosu prvo malo prosušite, pa je tek onda fenirajte.

Spavajte dovoljno Istraživanja pokazuju da, ukoliko nekoliko godina spavate manje od pet sati, postoji mogućnost da ostarite 10 godina pre svojih vršnjaka. Kod osoba koje malo spavaju snižava se osetljivost na hormon insulin, koji reguliše nivo šećera u krvi. Dolazi do poremećaja u razmeni materija, pa se mehanizmi starenja mnogo ranije aktiviraju. Dakle, spavajte najmanje sedam sati!