Foto: AP

Istorijski transfer

ARGENTINAC NAJPLAĆENIJI FUDBALER SVETA: Šokiraćete se kada čujete koliko će TEVEZ zarađivati u Kini!

Argentinski fudbaler Karlos Tevez potpisao je dvogodišnji ugovor sa kineskim klubom Šangaj Šenhua vredan oko 80 miliona evra.

Fudbal
> 22:38h

Tevez je ovim ugovorom postao najplaćeniji fudbaler na svetu, pošto će nedeljno da zarađuje oko 720.000 evra.

"Boka juniors je postigla dogovor sa Šangajem u vezi transfera Karlosa Teveza, poštujući volju fudbalera da nastavi karijeru u azijskoj državi", saopštio je argentinski klub.
Tevez (32) je prethodne dve sezone proveo u Boki juniors u kojoj je i počeo karijeru. Između toga igrao je za Korintijans, Vest Hem, Mančester junajted, Mančester siti i Juventus. Poslednji meč za Boku odigrao je pre nekoliko nedelja, a navijači su u suzama ispratili njegov odlazak iz voljenog kluba.
Trener Šangaja je Urugvajac Gus Pojet, a za ovaj klub, između ostalog, igraju Senegalac Demba Ba, Nigerijac Obafemi Martins, Kolumbijci Đovani Moreno i Fredi Guarin. Tevez će se narednih dana priključiti novom timu na japanskom ostrvu Okinava, gde će se Šangaj pripremati za novu sezonu. Šenhua je prošlu sezonu završila na četvrtom mestu u Kini. BONUS VIDEO: Evo šta su se dogovorili Teodosić i Rambo Petković prilikom slučajnog susreta u hotelu