Beogradska policija u akciji

OŠTETILI SRBIJU ZA 120 MILIONA:14 uhapšenih lažnim uplatnicama kupovali nalepnice za registraciju

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je 14 ljudi, medju kojima su i četiri osobe iz različitih agencija za registraciju vozila, zbog toga što su pravljenjem falsifikovanih uplatnica za registarske nalepnice oštetili budžet Srbije za više od 120 miliona dinara.

Crna Hronika
> 03:14h

Policija sumnjiči uhapšene da su prilikom registracije vozila sačinjavali falsifikovane uplatnice koje su, sa ostalom dokumentacijom, predavali na šalteru MUP-a, na osnovu čega su im izdavane registracione nalepnice.

Te nalepnice, kako se sumnja, osumnjičeni su potom predavali vlasnicima vozila za koje su obavljali registraciju. ; Policija je, prilikom pretresa stanova i poslovnih prostorija osumnjičenih, pronašla falsifikovanu dokumentaciju, falsifikovan pečat Grada Beograda – gradske opštine Zvezdara, Auto-moto saveza, jedne poslovne banke, kao i računarsku opremu.

Prilikom pretresa stana jednog osumnjičenog policija je pronašla pištolj za koji nije imao dozvolu, kao i uplatnicu, za koju se sumnja da je falsifikovana, a kojom je osumnjičeni navodno uplatio 80.000 dinara u humanitarne svrhe Sekretarijatu za zdravstvo grada Beograda, koje je bio u obavezi da uplati po osnovu Sporazuma o odlaganju krivičnog gonjenja sklopljenog s nadležinim tužilaštvom. Jednom osumnjičenom se na teret stavlja i prodaja droge jer je kod njega pronadjeno 2,6 kilograma paracetamola i vaga za precizno merenje.