Foto: Shutterstock

Recept

Krompir sa mlevenim mesom

Ukusno i vrlo jednostavno jelo koje će oduševiti svakoga.

Recept dana
> 22:24h

SASTOJCI - 1/2 kg krompira - 350 g mlevenog mesa - 1 crni luk - 1 šargarepa - 2 crvene paprike - 1/2 l vrele vode - 200 g paradajz-soka - 50 ml pavlake za kuvanje - biozačin, peršun, aleva paprika, biber Priprema 1. Krompir iseći na četvrtine, luk što sitnije, šargarepu na kockice, papriku takođe. 2. U većem tiganju zagrejati ulje, pa propržiti mleveno meso, začinjeno biozačinom i alevom paprikom. Dodati crni luk i pustiti da se dobro uprži, često mešajući. Dodati krompir i nakon nekoliko minuta paradajz-sok (ili pelat), peršun, šargarepu, po potrebi sipati i malo vode i pustiti da se jelo krčka oko 20 minuta, pa dodati papriku, po potrebi još malo začiniti, sipati ostalu tečnost i pustiti da se kuva na laganoj temperaturi dok krompir ne bude kuvan. 3. Pred sam kraj dodati pavlaku za kuvanje. Poslužiti toplo.