Foto: Printscreen Youtube

Ponosno otišao u smrt

(VIDEO) RUSKI MEDIJI: Ličnost godine nisu ni Putin ni Tramp, već heroj policajac iz Dagestana!

Ruski policajac iz Dagestana Magomed Nurbagandov (31), odlikovani Heroj Rusije kog su teroristi Islamske države ubili jer nije hteo da se odrekne kolega u policiji i svoje države, proglašen je u mnogim ruskim medijima za ličnost godine.

Planeta
> 00:00h

Magomeda su džihadisti zarobili u Dagestanu i, zajedno sa bratom, surovo ubili u šumi ispalivši im po metak u glavu. Sve to su teroristi snimili kamerom radi umnožavanja na islamističkim sajtovima.

Magomed je sa bratom Abdurašidom zarobljen i opljačkan. Jedan od militanata vidio je Magomedova dokumenta i policijsku značku, zbog čega su on i brat i pogubljeni.

Ubistva su snimljena i objavljena na radikalnim islamističkim sajtovima.

Ubice su kažnjene, pošto su policajci opkolili šumu i pobili ih. U telefonu jednog teroriste pronađen je i video-snimak na kom džihadisti naređuju Nurbagandovu da se javno odrekne zemlje i policije, što je on odbio iako su mu držali pištolj na čelu.

Ubice su ga terale da poruči kolegama da daju otkaz u policiji, na šta je on odgovorio: "Braćo, nastavite sa radom!". Posle toga terorista mu je pucao u glavu i ubio ga.

Ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao je posmrtno Magomeda Nurbagandova u septembru prošle godine. Mediji u Rusiji navode da je smrt Nurbagandova učinila besmrtnim.

On ostaje upamćen kao policajac koji je hladno odbio zahtev teroriste uprkos smrtnoj pretnji. Bio je na kolenima, ruku vezanih na leđima i čekao smrtonosni metak, ali nije prihvatio da kaže ono što je od njega traženo.

(Agencije)