Foto: Dragana Udovičić

Hitna pomoć intervenisala 112 puta

TEŠKA NOĆ IZA BEOGRAĐANA: 7 povređenih u 3 saobraćajke, požar u Borči...

U Beogradu su se protekle noći dogodile tri saobraćajne nezgode, u kojima je ukupno sedam osoba povređeno, a dogodio se i jedan požar u kojem je bila jedna alkoholisana osoba, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Beograd
> 00:00h

Požar je izbio u Ulici Zage Malivuk kod broja 19 u Borči, ali povreda i intoksikacije nije bilo, a 62-godišnji muškarac u alkoholisanom stanju prevezen je na VMA.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 20:27 sati u Ulici Dimitrija Tucovića kod broja 20, lakše su povređene tri osobe - 42-godišnja ženska osoba i dva muškarca starosti 52 i 42 godine, nakon čega su dve osobe vožene na VMA, a jedna u KBC Zvezdara.

Tri osobe su lakše povređene i u saobraćajnoj nezgodi u 23:15 sati u Zaplanjskoj ulici kod tržnog centra na Voždovcu, od kojih 24-godišnja ženska osoba i dve muške osobe od 36 i 35 godina starosti, a svi su prevezeni na VMA.

U Ulici Kneza Višeslava kod crkve u 23:32 sati lakše povrede zadobila je 41-godišnja ženska osoba i potom je, takođe, prevezena na VMA.

Jedna saobraćajna nezgoda dogodila se i jutros u 06:49, na Ibarskoj magistrali kod Pećana, pri čemu je muškarac u svojstvu vozača zadobio lakše povrede.

Hitna pomoć je noćas imala 112 intervencija od kojih 13 na javnom mestu, a za pomoć su se od hroničnih bolesnika najviše javljali astmatičari, dok se i dalje beleži veliki broj poziva zbog visoke temperature i gripa, navela je Macura.

Juče je, prema njenim rečima, Hitna pomoć imala 163 intervencije od čega 38 na javnom mestu uključujući pet saobraćajnih nezgoda, od kojih je jedna bila sa teškom traumom.

Ta nezgoda se dogodila u 18:01 sati na autoputu za Šid, dva kilometra od Šimanovaca, pri čemu je 31-godišnji muškarac zadobio tešku traumu i prevezen na VMA, a povređena je i 32-godišnja ženska osoba, ali nema naznaka da je reč o teškoj traumi, dodala je Macura.