Foto: Marina Lopičić

Primili redovne terapije

SNEŽNO NEVREME U TOPLICI: Zbog neprohodnih puteva kasnila tri pacijenta na dijalizu

PROKUPLJE - Tri pacijenta dijalize sa teritorije Topličkog okruga nisu uspeli na vreme da stignu na Odeljenje dijalizeprokupačke bolnice kako bi primili redovne terapije zbog neprohodnosti lokalnih puteva.

Srbija
> 00:00h

Uključene su sve raspoložive snage i do kraja dana su ipak dovezeni i priključeni na aparate. Ipak, ta situacija je izazvala gužva, ali su svi strpljivo čekali na terapiju.

Odlučeno je da ukoliko se vremenske prilike ne poprave svi koji žive u udaljenim selima do kojih je teško doći, prime na bolničko lečenje u Opštu bolnicu „Dr Aleksa Savić“ kako ne bi došlo do ozbiljnjijeg ugrožavanja njihovog zdravstvenog stanja.

Iako u samom Prokuplju nema većih količina snega, mnogi seoski putni pravci su u prekidu, a u planinskim selima su nanosi i do jednog metra, te iz mnogih kuća ne može da se izađe. Više sati je zavejano sanitetsko vozilo u Veliko Plani, selu ispod Jastrebca.

Struje nema u selima oko Džigolja kod Prokuplja, u većem delu opštine Merošina i u blačkoj opštini na potezu Međuhana- Stubal.

Održana je i sednica Opštinskog štaba za vanredne stuacije u Prokuplju na kojoj je komandant štaba i predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović istakao da se neće štedeti kako bi se građanima cele opštine omogućilo što normalnije funkcionisanje. Otvoren je i telefon 027/ 331- 331 za prijave građana.

B.R.