Foto: M. M.

Aleksinac

DVA SELA TRAŽE NENADA RADIĆA IZ GORNJEG KOMRENA: Krenuo po badnjak, nestao u vejavici!

Tražimo ga satima. Locirali smo signal njegovog telefona, kopali smo kroz nanose snega, ali nismo našli ni njega ni telefon.

Društvo
> 21:10h

Neverovatno je hladno, mrznu nam se ruke kroz rukavice, ali ga moramo naći. Nećemo odustati, ovo je za Kurir, pun očaja, straha, ali i nade, poručio Milibor Radić (35), rođeni brat Nenada Radića (32) iz niškog sela Gornji Komren, koji je u petak ujutro nestao u vejavici u ataru susednog sela Hum između Niša i Aleksinca.

- Nas oko 40, rođaka i prijatelja, ali i policija i vatrogasci, tragamo za njim. Tražili smo i na mestu gde je poslednji put viđen, i u šumi, svuda... Tražimo ga od jutra do mraka i tražićemo ga koliko god da je potrebno - dodaje Milibor, koji je tog dana bio s bratom i još dvojicom prijatelja, Bojanom I. (48) i Sašom. I. (37), i preživeo ledeni pakao.

- Kada su pošli po badnjak nije bilo mnogo snega. Mećava ih je uhvatila tek u povratku. Smetovi su bili preko dva metra, pa je traktor stao. Njih četvorica su nastavili peške. Išli su u koloni jedan za drugim. Nenad je bio poslednji. Rešili su da se odmore u pojati. Međutim, kad su tamo stigli, videli su da Nenada nema - priča mladićev prijatelj Dušan Mitić.

On kaže da su spasioci u petak po podne uspeli da u jednoj od brvnara pronađu Milibora, Bojana i Sašu, ali ne i Nenada.

Nenadova sestra od strica kaže da na mestu gde se pokvario traktor ima mnogo nebezbednih bunara. - Bunari koji se tamo nalaze nemaju poklopce. Strahujemo da nije upao u neki od nji -kaže ona. Miliboru i Nenadu otac je poginuo kad su bili tinejdžeri, a majka im je preminula od karcinoma. R. K. - M. M.