Foto: Filip Plavčić

Od Bezdana do Prahova

OBUSTAVLJENA PLOVIDBA DUNAVOM ZBOG LEDA: Vanredna situacija u Tutinu, Gora 4. dan bez struje!

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture proglasilo je danas obusatavu plovidbe na Dunavu, od Bezdana do Prahova zbog leda, izjavio je pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević.

Društvo
> 16:50h

On je rekao da obustava važi za sva plovila - teretne i putničke brodove i čamce.

Proglašena vanredna situacija u Tutinu

Predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević izjavio je da je danas na sednici Štaba za vanredne situacije proglašena vanredna situaciju u opštini Tutin.

"Stavili smo akcenat na Peštersku visoravan gde smo, posle nekoliko dana niskih temperatura i ispod minus 30 stepeni, bili primorani na ovo zbog teške situacije, a posebno zbog problema vodosnabdevanja, jer je kompletan vodovod na Pešterskoj visoravni u dužini od 70 kilomertara zamrznut", naveo je Kučević. Gora četvrti dan bez struje, smetovi i do dva metra

Oko osam hiljada stanovnika Gore na Kosovu i Metohiji već četvrti dan su bez električne energije, a zbog smetova neprohodni su putevi u vise sela te opštine.

Koordinator za saradnju sa medijima opštine Gora Nazim Mehmedi izjavio je Tanjugu da struje u ovoj opštini nema od četvrtka, kada je počeo da pada sneg koji je dostigao visinu i do jednog metra.