Foto: Fonet

Odlučiće se za jednog

ŠUTANOVAC: Za DS problem ako bude dva kandidata proevropske opozicije

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac rekao je da se DS zalaže za jednog kandidata proevropske opozicije na izborima za predsednika Srbije, a da će biti problematično ako se budu kandidovali Saša Janković i Vuk Jeremić.

Politika
> 00:00h

"Ukoliko se budu ta dva kandidata kandidovala - to će biti problematično, imajući u vidu da smo očekivali da će biti jedan kandidat. Ali, onda ćemo na organima stranke donositi odluku koja će biti u skladu sa politikom stranke i mislim da ćemo doneti dobru odluku. Zagovoram da je neophodan jedan kandidat da bi mogli da nastupamo zajedno i da bi mogli da pobedimo kandidata režima ili vlasti", rekao je Šutanovac za TV B92.

Foto: Nebojša Mandić

On smatra da je u interesu građana da proevropska opozicija ima jednog kandidata na izborima za predsednika Srbije, dodajući da će DS biti spreman i za parlamentarne izbore ukoliko ih bude.

"Mislim da kandidat za predsednika i budući predsednik mora da ima jasnu evropsku i jasnu unutrašnju politiku. To će biti glavni prioritet bez obzira na razne kandidate, to je stvar koja na neki način determiniše poziciju DS i cele opozicije", rekao je Šutanovac.

Lider DS je istakao da se ta stranka zalaže za evropsku politiku, evropske vrednosti u Srbiji i za bolji život građana.

Foto: AP

"Srbija je na potpunoj stranputici", rekao je Šutanovac i dodao da Srbija već pet godina propada, da su ekonomska situacija i životni standard građana sve lošiji, dok se stvarnost "farba šarenim bojama". Prema njegovim rečima, aktuelna vlast je urušila institucije i pravnu državu.

Ombudsman Saša Janković najavio je 26. decembra da će na izborima za predsednika Srbije učestvovati kao kandidat građana, dok se bivši šef diplomatije Vuk Jeremić još nije izjasnio.