primorci ne pamte ovakvu zimu

(KURIR TV) BOKA KOTORSKA POD SNEGOM: Zabeleli se Igalo i Herceg Novi! Sneg paralisao i Dubrovnik!

Crnogorsko primorje jutros je osvanulo pod snegom.

Crna Gora
> 21:14h

Jutros je na hercegnovskoj rivijeri osvanula pod snegom. Sneg je počeo da pada U Ulcinju i Herceg Novom u 6 i 40 minuta i njegova visina je oko 5 centimetara.

Igalo se zabelelo... Foto Vlado Dursun

Temperatura je minus jedan stepene. U Ulcinju je izmereno -3,6, Herceg Novom -1,4, a Bar je bilo najtopliji sa 2,4 stepena. Građani hercegnovske rivijere kažu da ne pamte kada su videli sneg na moru.

Igalo ... Foto Vlado Dursun

U Dubrovniku je zbog sneg i niskih temperatura bilo problema u saobraćaju. Obe dubrovačka čistača snega su na terenu i ulažu napore da bi se ulice što pre učinile prohodnim.

Igalo... Foto Vlado Dursun

Probleme dodatno stvaraju niske temperature koje su se na krajnjem jugu zemlje jutros kretale oko minus 4 stepena. U Šibeniku je izmereno čak minus 7, a u Zadru stepen više.

Igalo... Foto Vlado Dursun

Građanima se savetuje da ne kreću na put bez zimske opreme i na povećanu opreznost prilikom vožnje. I u ostatku Hrvatske je vrlo hladno.

Dubrovnik pod snegom ... Foto Mirjana Kovačević

Najniža temperature izmerena je na Zavižanu gde je u 7 sati bilo minis 19 dok je samo stupanj toplije bilo u Gospiću.

Ledeno jutro osvanulo je i u Karlovcu gdje je bilo minus 14 stupnjeva.

Dubrovnik ... Foto Mirjana Kovačević

Zagreb se hladio na minus 13 jednako kao i Krapina, Sisak, Kutina, Križevci... Unutrašnjost Dalmacije ponovno je bila vrlo hladna pa se tako Sinj probudio na minus 12, a Knin na minus 10 stupnjeva.

(EPK Video Vlado Dursun)