Foto: Reuters

Laž

TRAMP: DA LI ŽIVIMO U NACISTIČKOJ NEMAČKOJ? Priče da me Rusi drže u šaci su laž i lov na veštice!

NJUJORK - Izabrani predsednik SAD odbacio je medijske navode o tome da Rusi imaju kompromitujuće lične i finansijske podatke o njemu, kao "politički lov na veštice".

Planeta
> 17:06h

"Lažne vesti - potpuni politički lov na veštice!", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu nakon što je mreža CNN objavila da u poverljivim dokumentima koji su predati Baraku Obami i Trampu piše da Rusi tvrde da imaju kompromitujuće lične i finansijske podatke o Trampu.

"Rusija nikada nije pokušala da iskoristi moć protiv mene", napisao je Tramp na Tviteru. "Nemam ništa sa Rusijom - ni dogovore, ni kredite, ama baš ništa", dodao je predsednik SAD.

"Sa lakoćom sam osvojio izbore. Taj veliki pokret je potvrđen, a nepošteni protivnici pokušavaju da omalovaže našu pobedu lažnim vestima", tvitovao je on.

"Obaveštajne agencije ne bi smele da dozvoljavaju da ovakve laži 'procure' u javnost. Poslednji pucanj u mene. Da li živimo u nacističkoj Nemačkoj?", dodao je Tramp.

Ti navodi su bili predstavljeni uz izveštaj o navodnom ruskom hakovanju tokom predsednickih izbora 2016. godine.

Takođe, nekoliko američkih medija objavilo je dokument od 35 stranica, a ta priča cirkuliše u Vašingtonu već mesecima. Dokumenti opisuje navodni "seksi" video-snimak sa prostitutkama tokom Trapove posete jednom hotelu u Moskvi 2013. godine. Takođe navode da su ruski zvaničnici predlagali unosne poslove kako bi mogli da utiču na Trampa, prenosi AFP.

Taj neprovereni izveštaj objavioje BazFid (BuzzFeed).