Foto: Ilovezrenjanin

Samohrana majka očajna

ZRENJANIN JOŠ JEDNA PORODICA U POŽARU IZGUBILA SVE Petoro dece treba pomoć Deca su ostala bez ičega

ZRENJANIN - Još jednoj porodici vatra progutala kompletnu imovinu! Kuća Stojkovića u Grobljanskoj ulici u Zrenjaninu nestala je u požaru za svega deset minuta.

Srbija
> 00:00h

U ovoj kući do juče su živeli samohrana majka Gordana sa njenih četvoro dece i Gordanin brat Goran.

Najstarija Gordanina kćerka, prvo od ukupno petoro dece, nedavno se udala i odselila. Kuće u kojoj je odrasla - više nema. Neispravne električne instalacije izazvale su stihiju oko 17.30. Vatrogasci su stigli za svega deset minuta i uspeli da nekako zauzdaju požar, ali samo da bi spasili dvorišni, manji deo kuće, u kom živi Velimir Stojković, Gordanin otac.

FOTO: Ilovezrenjanin

- Brzo su došli, ali potpunu štetu nisu mogli da spreče, ispričao je Velimir za portal I Love Zrenjanin i dodaje da su u trenutku požara u kući bili Gordana i dvoje dece, ali da su svi na vreme uspeli da se evakuišu. Dobri ljudi su odmah reagovali: Privremeni smeštaj majci sa četvoro dece obezbedila je firma Dreksmajer u objektu u Nušićevoj ulici. U toj firmi inače radi Gordanin brat. U narednih mesec dana, Stojkovići će imati šta da jedu zahvaljujući restoranu "Banatska kuća", koji je obezbedio obroke. Žitelji Zrenjanina, Vojvodine, Srbije, pokažite svoje dobro srce i pomozite Stojkovićima!

Gordana bi i pored tragedije volela da se vrati na svoj kućni prag:

- Nadam se da ćemo nekako uspeti zahvaljujući prijateljima i dobrim ljudima da našu želju i ostvarimo. Vuče me, tamo je moj ceo život - kaže ona za Kurir i dodaje da je prvu noć prespavala kod komšinice, jer nije mogla da se odvoji od ruševina.

Deca su ostala bez ičega: Dve kćerke (14 i 7) i dva sina (10 i 4) nemaju ni komad garderobe. Školarci su uspeli da sačuvaju udžbenike. Od nameštaja su sačuvali samo jedan dvosed.

(Ilovezrenjanin)

Pomozimo Šta uraditi

Ukoliko imate garderobu, ili način da donirate nameštaj, građevinski materijal ili belu tehniku Stojkovićima, javite se Gordani.

Kontakt telefon je 061/68-567-04, a broj žiro računa za sve ljude dobre volje koji žele da pomognu je 250-2170070131500-69 kod Eurobank.