Foto: Slađana Stojanović

Izgubio joj se svaki trag

RASPISANA POTRAGA: Nestala majka dečaka koji je zapalio beskućnika u Novom Sadu

NOVI SAD - Po izlasku D. J. iz bolnice, majke dvanaestogodišnjeg dečaka koji je 13. decembra zapalio beskućnika Dragutina Todorčevića (64), izgubio se svaki trag, te je Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu naložilo da se za njom raspiše potraga.

Crna Hronika
> 00:00h

Protiv nje će biti podneta krivična prijava zbog zanemarivanja i zapuštanja deteta, a već se vodi postupak zbog identičnog krivičnog dela. Prvi proces je poveden na osnovu krivične prijave policije, podnete aprila 2016. godine, jer se maloletnik sumnjiči da je učestvovao u jednom razbojništvu.

- Pozivi za njeno saslušanje su se vraćali sa obaveštenjem da nisu mogli da se uruče jer se ne nalazi na prijavljenoj adresi - kažu u novosadskom Osnovnom tužilaštvu. - Zato je raspisana potraga za njom preko policije.

Foto: Slađana Stojanović

Kako saznaju Večernje novosti, oba ova postupka će se, s obzirom na to da je reč o dva ista krivična dela, spojiti u jedan. Ukoliko se u postupku utvrdi da je od strane roditelja bilo propusta i da je dete zanemareno, odgovornom se može izreći kazna do tri godine zatvora.

I u Centru za socijalni rad imaju problem da stupe u kontakt sa dečakovom majkom. Kada se okonča postupak protiv majke, stručnjaci Centra će uraditi procenu da li će dečak biti smešten u hraniteljsku porodicu ili će biti dat na usvajanje.

Foto: Privatna arhiva

Smešten u dom u Pančevu

Dvanaestogodišnji dečak, koji je najpre nosio očevo, a onda uzeo majčino prezime, posle nemilog događaja je smešten u Vaspitno-popravni dom za maloletnike u Pančevu. To je, kažu u Centru, trenutno najbolje rešenje, jer u Vojvodini ne postoji ustanova ili prihvatilište za decu sa problematičnim ponašanjem