Foto: Dado Đilas

Košarkaš naučio naše običaje

ČARLS DŽENKINS ZA KURIR: Braćo, srećna vam srpska Nova godina

Prve godine u Zvezdi bio sam iznenađen, nisam znao da dva puta dočekujete Novu godinu, kaže Amerikanac za Kurir

Košarka
> 07:20h

Dok Dion Tompson nije znao da je Srbija sinoć slavila Novu godinu po julijanskom kalendaru, a Nejt Volters površno čuo da je to naš veliki praznik, treći Zvezdin Amerikanac Čarls Dženkins se ranijih godina i uverio u draž 13. januara i putem Kurira poželeo srećnu srpsku Novu godinu svim Delijama i državljanima naše zemlje.

- Prve godine sam bio iznenađen, nisam znao da dva puta dočekujete Novu godinu, a sada sam kao starosedelac u klubu upućen u sve vaše praznike i običaje. Saigrači su me naučili svemu, pa bih ovom prilikom braći Srbima čestitao pravoslavnu Novu godinu. Da budete srećni i da je provedete sa ljudima koje volite i koji su vam dragi - izjavio je popularni Đenka za Kurir i tako još jednom pokazao zašto je omiljeni igrač kod navijača.

- Znam da ova Nova godina za vas ima poseban značaj - dodao je Dženkins i na tečnom srpskom izgovorio: Srećna Nova godina!

Jan Veseli za Kurir U PARTIZANU SAM SAZNAO DA SLAVITE DVE NOVE GODINE

Košarkaš Fenerbahčea, Čeh Jan Veseli, takođe je putem Kurira poželeo srećnu srpsku Novu godinu državljanima Srbije, a uz to se prisetio dana iz Partizana.

- Od bivših saigrača u Partizanu sam saznao da imate dve Nove godine, a dok sam živeo i igrao u Beogradu, u to sam mogao i da se uverim. Zaboravio sam da je to baš 13. januara, pa eto, ovom prilikom neka vam je srećna Nova godina. Mnogo zdravlja i lepih trenutaka - istakao je Veseli, koji se inače zabavlja sa Srpkinjom.

E.K.