Foto: Dragan Kadić

Izabranik naše glumice

(FOTO) ZBOG NJEGA SE PRESELILA U FINSKU: Ovako izgleda TREĆI SUPRUG Cece Bojković

Svetlana Ceca Bojković godinama je živela u Finskoj gde joj je sadašnji suprug Slavko Kruljević obavljao dužnost ambasadora.

Pop kultura
> 00:00h

Ona decenijama unazad važi za jednu od najboljih glumica sa ovih prostora. Svoju karijeru gradila je na vrhunskim ulogama. Njene role su ostale upamćene, a mnoge replike iz serija ili filmova koje je tumačila i danas se prepričavaju.

Ceca je godinama živela u Finskoj gde joj je sadašnji suprug Slavko Kruljević obavljao dužnost ambasadora.

Inače, Svetlani je ovo treći brak, a sa Slavkom je krenula u vezu sedam i po godina posle smrti drugog supruga, upravnika Ateljea 212 Ljubomira - Mucija Draškića. Draškić je rođen u Zagrebu 1937, bio je upravnik Ateljea 212 od 1984. do 1996, a za vreme svog radnog veka postavio je neke od kultnih predstava: "Kralj Ibi", "Radovan III", "Maratonci trče počasni krug", "Kafanica, sudnica, ludnica".

Pre toga, glumica je bila u braku sa pokojnim Milošem Žutićem, sa kojim ima ćerku, glumicu Katarinu.

"Prvi put sam se udala jako mlada. Pokojni Miloš je bio stabilan i u duši pravi glumac. Podržao je u meni sve ono glumačko jer uz nekog grubog čoveka to se u meni moglo i pokvariti. On je u meni uspeo da podrži čisto zrno čestitosti u pozorišnom radu", rekla je Ceca jednom prilikom.

"Bez obzira na životnu dob, verujem da sam mlada duhom i to je najvažnija stvar. Ne osećam tromost nijedne vrste, iako sam svesna koliko godina imam. Kolege i ljudi iz mog okruženja govore mi isto što ste i vi rekli. Možda sam zaista ohrabrila mnoge svojim potezom i ako je tako, drago mi je zbog toga", rekla je posle udaje Svetlana Bojković.