Foto: Printscreen

Neobičan kućni ljubimac

(VIDEO) ESTER JEDE KAO MEĆAVA: Mikro-prase sad NARASLO na 300 KG

Stiv i njegov partner Derek Valter iz Ontarija u Kanadi morali su da zbog ljubimca kome su dali ime Ester kupe novu kuću.

Ludi svet
> 00:00h

"Niko mi nije rekao da će kad poraste biti ovako velika svinja", nemoćno sleže ramenima Stiv Dženkins, jedan od nesrećnika koji je pre dve godine dobio na poklon mikro-prase, koje je u međuvremenu izraslo u svinju tešku 300 kilograma.

Foto Printscreen

Uz to Ester je i velika zvezda na Fejsbuku gde ima preko milion fanova. Izdržavanje ovako velikog kućnog ljubimca osim što donosi velike probleme vezano za higijenu, ostavlja i popriličnu rupu u kućnom budžetu.

Godišnje Ester pojede hrane, uglavnom voća i povrća u vrednosti od čak 1.800 dolara. Stiv i Derek osim Ester imaju još dva psa i mačku.

Foto Printscreen

"Već duže vreme Derek i ja živimo poričući realnost da je Ester ogromna. Prijatelji kad nam dođu kažu da je ona sve veća i veća. Ali kada je počela da uzima hranu sa stola u kuhinji i kada je kauč postao, mali shvatili smo šta se događa. Mi smo je usvojili i ne želimo da je se odreknemo", dodao je Stiv.

Derek i Stiv su razvili biznis prodajući kalendare, razglednice i šolje sa fotografijama svoje ljubimice. Esterini fanovi preko Fejsbuka mogu da prate njene dnevne aktivnosti od spavanja do hranjenja.

Daily Mail