Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

Drama

NADA TOPČAGIĆ: Sin mi je bio klinički MRTAV, Marija Šerifović mu spasla život!

Nada Topčagić diže u nebesa Mariju Šerifović jer je spasla život njenom sinu Miroslavu (30).

Stars
> 19:14h

Pevačicin jedinac je 2010. jedva ostao živ posle teških povreda na skijanju na Jahorini. Lekari su ga dva puta vraćali iz mrtvih, izgubio je mnogo krvi i umalo nije ostao bez desne noge. Pevačica nerado priča o ovom nemilom događaju, ali je zahvalna evrovizijskoj pobednici, koja se ponudila da pošalje helikopter po njenog sina da ga prebaci u bolnicu. - Mariji sam zahvalna dok sam živa! Svi su me zvali i nudili mi pomoć - Marinko Rokvić, Snežana Ðurišić, Goca Božinovska, ali Marija Šerifović se ponudila da pošalje helikopter, jer su policija i vojska zatajili. Kad se samo setim koliko sam samo pevala i davala priloga policiji i vojsci, pa da mi tako vrate. Zato Mariji hvala na tom gestu - priča Nada. Pevačica je tada strepela da li će joj sin preživeti. - Mikijevo stanje danima je bilo nepromenjeno. Nekoliko nedelja nije osećao stopalo. Ne dao bog nikome ono što sam tada preživela. Život mi se u sekundi pretvorio u pakao. Ta kobna Jahorina, kad se samo setim šta sam preživela, dobro sam ostala živa. Uvek sam brinula i strepela zbog njega, a sada, čini mi se, drhtim nad njim kao nikad pre - iskrena je Nada. Pevačica kaže da je zahvalna doktoru koji je spasao život njenom nasledniku. - Doktor Slavko Ždrale, sa još dvojicom kolega dr Mirom Stojanovićem i dr Vjeranom Saratlićem, spasli su život mom Miroslavu. Doktor Slavko je završio smenu i krenuo kući u trenutku kad su Mikicu dovezli u bolnicu. Kad je video mladog čoveka, vratio se i dva puta ga vraćao u život iz kliničke smrti. Sin mi je skoro sasvim iskrvario, srce mu je stalo, pa su mu non-stop dodavali nove jedinice krvi. Postojala je i opcija da mu iseku nogu, ali je dr Ždrale odlučio da to ne urade, već da pokušaju da spoje nerve, što su na kraju i učinili - prepričava Topčagićeva. Pevačica kaže da je dala mnogo novca za lečenje. - Ne žalim za parama, jer bi svako od nas dao sve što ima da spase svoje dete. Ali kad nemaš novca, možeš da umreš! Sve sam morala da platim, a samo za banju sam dala 5.000 evra. Za godinu dana otkad je Mikica povređen dala sam na desetine hiljada evra. A čega sam se sve nagledala po bolnicama, bolje da vam ne pričam. Tuga, čemer i jad - zaključuje pevačica. Lj. Stanišić - M. Dejanović

Šerifovićka: To sam učinila jer verujem u dobro! Zamolili smo Mariju da nam da komentar: - O dobrim delima ne treba mnogo pričati, jer se to i ne čini da bi neko znao. Verujem u dobro otkako znam za sebe i ono što činim za druge, činim jer tako osećam, a ne zato što želim da drugi o meni misle sjajno.

S Ikodinovićem kod fizioterapeuta

Nada priznaje da je koristila i neke alternativne metode lečenja: - Sve bih učinila za svoje dete. Tačno je da sam pomoć tražila i u alternativnoj medicini. Fizioterapeut Vojin iz Kruševca ga je podigao na noge. On, inače, leči dosta mojih kolega i deluje kao božji čovek. Ne uzima pare i zato verujem da je dobar, da od srca želi da pomogne ljudima. Kod njega sam srela i Daču Ikodinovića, kome je takođe mnogo pomogao. Hvala bogu, danas je to loše iskustvo iza nas i sve je u najboljem redu.

Ekskluzivne vesti sa estrade saznajte iz Kurirovog magazina Stars.