Foto: Reuters

Nisu ga uzalud zvali Stena

LEGENDARNI NEMAC PRIZNAO: Vidić me je uništio!

Nemački fudbalski reprezentativac Mario Gomez, kaže da nikada neće zaboraviti utakmice u kojima je za direktnog protivnika ima bivšeg reprezentativca Srbije i uzdanicu Mančester junajteda Nemanju Vidića.

Fudbal
> 00:00h

"Uvek sam pokušavao da proučim protivničku odbranu. Ponekad protiv sebe imate golmana kao što je Iker Kasiljas ili kako ga mnogi zovu "ubica penala". Tu je i jedan defanzivac, koji te uništi za 90 minuta. To je Nemanja Vidić, on će mi uvek biti u mislima", rekao je Gomez, prenosi "Skaj Sport". Bivši napadač Štutgarta, Bajerna i Fjorentine kaže da za Srbina nije imao rešenje. "Mislim da nikada neću zaboraviti utakmice protiv njega dok je igrao u punoj formi za Mančester junajted ili kada su se sastale Nemačka i Srbija. Uništio me je za tih 90 minuta. Nije mi jasno kako 190 centimatera i blizu 90 kilograma težak Srbin može da bude svuda na terenu. Činilo mi se da gde god krenem, on me sačeka. Pokušam desno ili levo, on je tu. Čak i kada napravim prednost, sekund kasnije on je ispred mene i blokira moj šut", rekao je Gomez.

Nemac je imao i poruku za napadače: "Kada ste napadač, i imate Vidića naspram sebe, morate da zaboravite tih 89 minuta, jer u preostalom vremenu možete da dođete u šansu", poručio je.

Podsetimo, Vidića su u Engleskoj zvali stena.