Foto: Profimedia, Marina Lopičić

Otkrivamo

PRELETAČ! VELJA PRAVI KOALICIJU SA VUKOM JEREMIĆEM: Dogovor na TAJNOM SASTANKU!

Lider NS i predsednički kandidat sastali se u utorak u Beogradu i dogovarali se o izborima. Samo dan kasnije Velimir Ilić brutalno izvređao koalicione partnere

Politika
> 11:56h

Uvertira za svojevrsno „otvaranje duše“ lidera NS Velimira Ilića - da ga je SNS izigrao, te da je pokušan atentat na njega, a policija ni prstom da mrdne, da mu kradu članstvo - jeste tajni sastanak Ilića i Vuka Jeremića, predsedničkog kandidata, saznaje Kurir! Ilić i Jeremić, kako saznajemo, sastali su se u utorak, 17. januara, u Beogradu. - Jedna od tema sastanka bili su, naravno, i predsednički izbori. Nova Srbija jeste koalicioni partner SNS, ali Ilić je izigran za fotelju direktora „Koridora Srbije“, pa je gotovo izvesno da neće dati podršku kandidatu vladajuće većine. Jeremić je na sastanku „opipavao puls“ da li bi mogao da računa na Ilića - kaže izvor našeg lista. Saradnja (još) nije dogovorena, ali sudeći po nastupu na sam dan nakon sastanka - kada se obrušio na SNS i njihove funkcionere, da se zaključiti da je Ilić prelomio. - Jeremić i Ilić imaju dobro mišljenje jedan o drugome. Nikoga ne bi iznenadilo ako bi Ilić stao uz Jeremića - dodaje naš izvor.

U razgovoru za naš list Velimir Ilić je kazao da će o svemu navedenom odluku doneti stranački organi. Na pitanje da li bi Nova Srbija podržala Jeremića u trci za Andrićev venac, Ilić je kazao: - Nisam o tome razmišljao. Nova Srbija je ozbiljna stranka, koja postoji 20 godina, i to će doći na stranačke organe, razgovaraćemo o svemu. Ljut zbog „stalnog poniženja“ od strane ostalih koalicionih partnera, jer nije dobio željenu fotelju direktora „Koridora Srbije“, Ilić kaže da će se na izborima videti „ko to nema glasove“. - Pričaju kako mi nemamo glasove. Videćemo na izborima ko ih nema. Nema veze koga ćemo podržati, ali sigurno je da nećemo dati podršku bez ikakvog stranačkog interesa. Koriste nas kad im trebamo, a kad završe posao, onda nas marginalizuju. To neću dozvoliti - poručio je Ilić. U pres-timu Vuka Jeremića nisu želeli da komentarišu saznanja Kurira. Katarina Blagović

Vojislav Šešelj VELJO, NI ZA GOVNA NISI Pored SNS, Velimir Ilić se obrušio i na Vojislava Šešelja, lidera SRS, i Aleksandra Vulina, predsednika PS, za koje je rekao da su podguzne muve. Vulin ništa nije odgovorio na ove uvrede, dok mu je šef radikala poručio da je on podguzna muva koja je promenila onolike stranke i da „upravo traži novo dupe da se skući.“ - Velja je konjska muva, lepi se na dupe. Ne ide na go.na, samo na dupe, čije stigne. Sad traži novo - kaže Šešelj. Jadranka Joksimović i Goran Knežević nisu odgovorili na SMS sa pitanjima o Ilićevim navodima.

Obrukao je DUBRAVKA GA NAPUSTILA Dubravka Filipovski, Ilićeva dojučerašnja saradnica, podnela je juče ostavku na stranačke funkcije zbog njegovog brutalnog napada na koalicione partnere. Iz NS su reagovali rekavši da ona mora da vrati mandat stranci, a Ilić je za Kurir rekao da je dobro što je otišla. - Vidim da Dubravka podnosi ostavku zbog toga što sam ja istupio, što više neću da budem krpa za potiranje, da sedim i čekam. Cela Srbija mi se smeje - kaže Ilić i dodaje: - Dobro je što je otišla. Da se raščisti.

SAMO U KURIRU 2 POKLONA: Poster ikona i dodatak Sveti Jovan Krstitelj

Ukoliko slavite Svetog Jovana, ne treba da propustite današnji Kurir jer vas čekaju 2 poklona: veliki poster - ikona Svetog Jovana Krstitelja sa najvažnijim datumima pravoslavnog kalendara za 2017. godinu i poklon dodatak Srpske slave.

U poklon dodatku saznaćete sve o Jovanjdanu, sve o životu krstitelja Isusa Hrista, pronaći ćete mnoštvo informacija o ovom svecu, slavi i običajima.

Srećna slava svima koji slave!