Foto: Reuters

Trijumf fenjeraša

(VIDEO) SPEKTAKL I SENZACIJA NA ENFILDU: Liverpul posle burnog 2. poluvremena izgubio od Svonsija

Fudbaleri Liverpula doživeli su poraz na svom stadionu od Svonsija 2:3 (0:0) u prvoj utakmici 22. kola engleske Premijer lige.

Fudbal
> 00:00h

Tim Jirgena Klopa je posle ovog šokantnog neuspeha ostao na 45 bodova, sedam manje od lidera Čelsija, odnosno sa istim brojem bodova kao Totenhem, a jednim više nego Arsenal, s tim što svi njegovi rivali u borbi za vrh tek treba da igraju utakmice 22. kola.

Svonsi je ovim trijumfom pobegao sa dna. Sada ima 18 bodova i sa 20. mesta skočio je na 17! "Labudovi" su prvi put u istoriji pobedili na "Enfildu" u prvenstvenom meču.

U prvom poluvremenu mreže su mirovale, a onda je u drugom usledio spektakl! Gosti su pogocima Fernanda Ljorentea u 48. i 52. minutu brzo stigli do ubedljivih 2:0. Međutim, Roberto Firmino se pobrinuo za izjednačenje golovima postignutim u 55. i 69. minutu - 2:2.

Usledio je još jači pritisak "crvenih", a onda je usledio još jedan šok za domaće navijače. Gifli Sigurdson je u 74. minutu doveo Svonsi u novo vođstvo - 3:2.

Tim Jirgena Klopa do kraja nije uspeo da stigne do još jednog izjednačenja i makar boda, a najbliži tome bio je kada se u 86. minutu zatresla prečka Svonsijevog gola.

Liverpul će se u derbiju 22. kola Premijer lige sastati sa Čelsijem, ali taj duel je na programu tek poslednjeg dana januara. Prethodno, "crveni" igraju revanš polufinala Liga kupa sa Sautemptonom (prvi meč 1:0 za "svece") i utakmicu u FA kupu sa Vulvsima. Sva tri okršaja na programu su na "Enfildu".

Svonsi će odmarati desetak dana, jer nema obaveza u kup takmičenjima, a onda će u prvenstvu dočekati Sautempton.

All Goals & highlights - Liverpool 2-3 Swansea... by mohtv