Foto: Reuters

Napadač Nice žestoko vređan

(VIDEO) BALOTELI OGORČEN SRAMNIM UVREDAMA NAVIJAČA BASTIJE: Da li je rasizam dozvoljen u Francuskoj?

Fudbaler francuske Nice Mario Baloteli izjavio je da su ga navijači Bastije vređali na rasnoj osnovi tokom utakmica tih ekipa, pošto su ispuštali majmunske krike.

Fudbal
> 18:02h

Italijanski fudbaler opisao je na društvenim mrežama vredjanje koje je čuo tokom meča u petak uveče, koji se završio 1:1.

"Da li je normalno da navijači Bastije tokom cele utakmice ispuštaju majmunske zvuke 'u, u', i da niko ko je zadužen za disciplinu lige ne kaže ništa? Dakle, da li je rasizam dozvoljen u Francuskoj? Ili samo u Bastiji? Fudbal je čudesan sport. Ljudi kao što su navijači Bastije čine ga užasnim", napisao je Baloteli.
Ovaj 26-godišnji napadač je sin imigranata iz Gane koji su došli u Italiju. On je svoj unos na društvenim mrežama zaključio opisom na francuskom da je incident "prava sramota" (une vrai honte). Zvanični nalog Nice na Tviteru podelio je Balotelijevu poruku. Uprava francuske Lige 1 nije se još oglasila. Baloteli je u avgustu došao iz Liverpula bez obeštećenja i u 10 odigranih utakmica postigao je osam prvenstvenih golova za Nicu.