Foto: Youtube Printscreen

Tehnologija za vernike

(VIDEO) HALO, PRAVOSLAVCI! Rusi prodaju zlatni telefon sa ugraviranim krstom za 25.000 dolara!

Na ruskom tržištu počela je prodaja mobilnih telefona bez pristupa internetu, ali sa dugmićima od 18-karatnog zlata i ugraviranim pravoslavnim krstom, po ceni od 25.000 dolara.

Ludi svet
> 00:00h

Moskovska kompanija Greso proizvela je mobilne telefone koji se prodaju po cenama od 6.300 dolara do 25.000 dolara, u zavisnosti od modela i količine pozlate. Kupcima je dostupna i verzija s dijamantima. Ipak, ovi telefoni ne mogu da se pohvale i fukcionalnošću jer nemaju pristup internetu i ograničeni su samo na slanje SMS poruka i pozive.

"Namera nam je bila sa smanjimo zavisnost korisnika od interneta i koncentrišemo se na sam mobilni uređaj i stvarni svet, ne virtuelni“, rekao je portparol kompanije Greso.

Telefon ima memoriju od 32GB, kameru od tri mega piksela i može koristi dve SIM kartice. Garancija uređaja traje godinu dana.

"Želimo da damo prvi telefon ove serije patrijarhu Kirilu. Sledeće nedelje planiramo da osveštamo nekoliko telefona u Moskvi", dodao je portparol. Predstavnik Pravoslavne crkve Vladimir Legojda upozorio je da posedovanje skupe sprave neće učiniti vernika boljim.

"Ugravirani krstevi i zlatni telefoni neće nas približiti Bogu", kazao je on.

(RT)