Foto: Printscreen Facebook

Tragičan kraj

PRIČA O PROFESORU KOJA JE ŠOKIRALA SVET: Spasavao učenike iz autobusa, a izgubio I ĆERKU I SINA!

Mađarski Indeks danas je objavio priču o profesoru heroju koji je iz autobusa u plamenu spašavao učenike. Ceo svet o Vigu Đerđu, profesoru fizičkog vaspitanja piše kao o heroju koji je ulazio u autobus kako da bi spasio što više dece, a u isto vreme je izgubio i sina i ćerku koji su takođe bili u vozilu.

Planeta
> 00:00h

Smrt sina potvrdio je jutros generalni konzul Mađarske u Milanu. Poslednji pozdrav mladom Balasu na svojoj Fejsbuk stranici objavio je njegov bivši hokejaški klub.

"Tužnog srca se opraštamo od našeg igrača Balasa. Uvek ćemo te nositi u našim sećanjima. Počivaj u miru", napisali su između ostalog na stranici.

Erika Vig, profesorova supruga, koja je preživela nesreću, u razgovoru za Korijere dela Sera je izjavila kako su njen suprug i ćerka, 18-godišnja Laura, sedeli jedno pored drugog u trenutku kada je izbio požar.

"Kada se autobus zakucao u zid, ćerka je iskliznula sa sedišta. Đerđ je pokušao da je izvuče, ali ga je tada udar odbacio pet metara dalje od nje i već je bilo prekasno, nije uspeo. Video je samo vatru, ništa drugo. Oseća se krivim i ne može sebi da oprosti što je nije spasio", rekla je Erika koja tada još nije znala da je preminuo i njihov sin Balas pa je novinarima rekla: "Barem je Balas među preživelima, teško je povređen, ali živ".

FOTO: Printscreen/Twitter

Nažalost, kako se čini iz napisa u mađarskim medijima i on je preminuo. Đerđ se takođe nalazi u teškom stanju.

Policija je potvrdila da je 16 osoba poginulo, a 26 povređeno kada je školski autobus mađarskih registarskih trablica udario u stub na autoputu na severu Italije i zapalio se u petak uveče.

U autobusu su se nalazili učenici između 14 i 18 godina, a mađarski ministar spoljniih poslova Peter Sijarto rekao je da su tinejdžeri pohađali srednju školu u Budimpešti i da su se vraćali iz skijaškog kampa u Francuskoj.

(Index.hr)