Foto: Profimedia

Svi mi predviđaju svetlu budućnost

(VIDEO) OVO JE NOVAKOV NASLEDNIK: Đokovićev imenjak ima 4 godine i razbija tenis!

Mladi četvorogodišnji teniser iz Australije Novak Palombo dobio je ime po slavnom srpskom igraču Novaku Đokoviću, a stručnjaci mu predviđaju svetlu budućnost.

Tenis
> 00:00h

Novakova majka je Anja Marinković, a poreklom je iz Srbije. Ona je za australijski "Herald san" ispričala da je sinu dala ime u čast Đokovića i svog srpskog porekla. "Novak je prvo počeo da se bavi plivanjem, a potom fudbalom. Oduvek je bio pun energije, sa šest meseci je krenuo sa plivanjem. Uvek voli da je napolju da se igra loptama. Prvi reket je dobio sa dve godine, ali nije obraćao pažnju na njega", objasnila je Ana Marinković.

Novakov otac Stiven Palombo tvrdi da obožava da vidi sina kada imitira Đokovićev bekhend.

"On stotinu loptica prebaci preko mreže. Ima urođen takmičarski duh. Zna i kako se računa rezultat u tenisu i voli to da koristi kada trenira. Čak i kada smo na odmoru u nekom hotelu pita ima li teniski teren da odigra jedan meč. Novak uvek postavi neki cilj. Ne želi da dobije večeru dok ne uradi 20 uspešnih voleja zaredom i istraje dok to ne ispuni", rekla je Novakova majka. Mali Novak obožava Švajcarca Stana Vavrinku. "Ima svoju loptu koju mu je potpisao Vavrinka. Kao i svaki teniser i Novak je sujeveran i voli da poljubi svoju loptu pre nego što je udari", izjavila je Ana Marinković.
Novaka Palomba trenira Fatima Tafek, koja je oduševljena mladim teniserom. "On je toliko brzo napredovao za svoje godine da je to neverovatno", objasnio je Tafek.
POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Zašto je Novak Đoković ispao u 2. kolu Australijan Opena