Foto: Tanjug

Blokada

Kfor zatvorio punkt u Jagnjenici, Srbi okupljeni

Punkt u Jagnjenici zatvorili su italijanski propadnici Kfora, a u Zupču je okupljeno oko 100 meštana

Politika
> 21:58h

ZUPČE - Vojnici Kfora su oko 16.30 sati zatvorili kontrolni punkt u Jagnjenici na putu između Zvečana i Zubinog potoka, pošto su se meštani okupili na barikadi nedaleko od punkta u znak protesta zbog hapšenja jednog Srbina.

Srbi su se okupili na barikadi, koja je postavljena na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće u znak protesta zbog hapšenja jednog Srbina, za kojeg je Euleks naveo da je osumnjičen za ubistvo pripadnika kosovske policije u julu prošle godine.

Punkt u Jagnjenici zatvorili su italijanski propadnici Kfora, a u Zupču je okupljeno oko 100 meštana. Portparol Euleksa Nikolas Hoton rekao je ranije danas Tanjugu da su policajci Euleksa uhapsili jednog od osumnjičenih u vezi sa ubistvom pripadnika Kosovske policijske službe (KPS) Envera Zumberija.

Hoton je precizirao da je "osumnjičeni uhapšen jutros u Kosovskoj Mitrovici i on je jedan od šetorice ljudi za kojima je raspisana međunarodna poternica oktobra 2011. godine".

Zbog ubistva kosovskog policajca na poternici se nalazi šestoro osumnjičenih Srba: Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Dušan Jovanović, Ratomir Kasalović i Slobodan Vučinić.

Zumberi je ubijen u pucnjavi 26. jula nedaleko od prelaza Brnjak, u incidentu koji se dogodio dan pošto su specijalne jedinice kosovske policije (Rosu) zauzele prelaz Brnjak, dok su Srbi iz Leposavića blokadom puta pokušali da ih spreče da preuzmu prelaz Jarinje.