Foto: Printscreen Youtube

Kanibalizam u Brazilu

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) STRAVA I UŽAS! LJUDSKI RAŽNJIĆI: Članovi bande ubili rivale pa ih ispekli!

BRAZILIJA - Česti nemiri u brazilskim zatvorima dobili su novu, užasnu dimenziju pošto je na internetu osvanuo snimak na kome se vide zatvorenici kako prave roštilj od ljudskog mesa!

Planeta
> 00:00h

Jezive scene snimljene su u zatvoru Alkakuz, koji se nalazi na severu Brazila, gde je prošle nedelje došlo do nemira, tokom kojih je ubijeno 26 zatvorenika.

U pitanju je sukob između dve najveće bande u Brazilu - Red komanda, čije je sedište u Rio de Žaneiru, i First kapital komanda iz Sao Paula. Na stravičnom snimku vide se pripadnici bande Red komand, koji tvrde da pripremaju roštilj od mesa svojih ubijenih ljutih protivnika.

Borba za tržište

- Ovo je tek početak. Platili su - kaže na snimku jedan krezubi zatvorenik dok maše mačetom. Njegov drugar za to vreme na podužem štapu nad vatrom drži komade mesa praveći roštilj.

ZAMALO NA MENIJU: Britanski par jedva pobegao od kanibala u džunglama Gvineje

Vlasti su nemire u zatvoru Alkakuz obuzdale tek angažovanjem vojske. Nadležni se trude da pripadnike zaraćenih bandi razdvoje gradeći zidove od kontejnera. Dve bande su više od dve decenije poštovale primirje i sarađivale u trgovini drogom i oružjem. Međutim, pre šest meseci First kapital komand krenuo je da potiskuje Red komand iz najunosnijih ruta za trgovinu drogom na severu zemlje.

Prete novim zločinima... Pripadnici bande Red komand

Prepuni zatvori

U pitanju su maršrute kojima se kokain iz Perua i Kolumbije kroz Amazoniju prebacuje dalje na sever. Banda iz Rija se udružila s manjim grupama i započeo je krvavi obračun kome se kraj ne nazire. Sukobi su intenzivirani početkom 2017. i u njima je do sada brutalno masakrirano 140 osoba.

E.K.