Foto: Reuters

Cirkus

(VIDEO) U ZNAK PROTESTA: Medlin Olbrajt postaje muslimanka

Bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt je spremna da se registruje kao muslimanka iz "solidarnosti sa migrantima", prema kojima zaoštrava politiku predsednik SAD Donald Tramp.

Planeta
> 00:00h

"Na statui Slobode nema malih slova. Amerika mora da ostane otvorena za ljude svih vera i porekla“, napisala je Olbrajtova u svom na Tviteru, misleći na Kip slobode u Njujorku, pored kojeg je dugo radio migrantski centar za ulazak u SAD", napisala je ona.

"Odrasla sam kao katolkinja, postala episkopka (vernica Episkopalne crkve), a zatim saznala da je moja porodica bila jevrejska. Spremna sam da se registrujem kao muslimanka u znak solidarnosti", dodala je 70-godišnja bivša državna sekretarka SAD.

Tramp je u sredu potpisao ukaz o početku rada na izgradnji zida na granici sa Meksikom, kao i o drugim merama za borbu protiv nelegalnih migranata i stranih kriminalaca. Pojavila su se saopštenja i da predsednik namerava da ograniči ulazak migranata iz 7 muslimanskih zemalja gde džihadisti seju teror.

Medlin Olbrajt je postala ozloglašena po svojoj izjavi da je vredela smrt 5.000 iračke dece zbog ostvarenja ciljeva tadašnje američke administracije u Iraku.

Zatim je izazvala bunt u naciji izjavom da u paklu postoji posebno mesto za žene koje ne podržavaju Hilari Klinton u američkoj predsedničkoj trci.