Foto: Fonet/TV

Predsednik Srbije u zvaničnoj poseti Portugalu

(VIDEO) SVEČANOST ZA PAMĆENJE: Nikolić u Lisabonu dočekan sa najvišim vojnim počastima!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavlja danas posetu Portugaliji, tokom koje će se sastati sa najvišim zvaničnicima te zemlje.

Politika
> 00:00h

Tokom dvodnevne posete, kojom se obeležava jubilej od 135 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje, Nikolić će se sastati i sa premijerom Portugala Antoniom Kostom i predsednikom Parlamenta Eduardom Ferom Rodrigesom.

Foto: Fonet/TV

Predviđen je i susret sa gradonačelnikom Lisabona Fernandom Medinom, a tom prilikom će biti potpisan dokument kojim se Republici Srbiji predaje na upotrebu crkva-kapela Svetog Hrista.

Foto: Fonet/TV

Nikoliću su uručeni i ključevi grada Lisabona.

Foto: Fonet/TV

Nikolića, koji je juče doputovao u posetu Lisabonu, dočekao je predsednik Portugalije Marsel Rebel de Soza. Nikoliću je priređen svečani doček sa vojnim počastima u manastiru Žeronimo uz intoniranje himni. De Soza je predsednku Srbije uručio Orden Princa Henrija moreplovca, za naročite zasluge u unapređenju odnosa Srbije i Portugalije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Nikolić je uručio Orden Republike Srbije na lenti predsedniku Portugalije za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje između dve zemlje. Dvojica predsednika razgovarala su u četiri oka, a održan je i sastanak dve delegacije.

Dve delegacije položile su i vence na grob nacionalnog portugalskog pesnika Luiša de Kamoeša, a Nikolić je i obišao manastir Žeronimo.

(Foto: Fonet/TV)