Foto: Printscreen Muralist.hr

voz udario u auto kod čakovca

DRAMA NA PRUZI: Čuo sam jak udar, dete sam uzeo u naručje, majka je bila u šoku!

ČAKOVEC - U Murskom Središću voz je juče uveče naleteo na automobil u kojem su bile majka i njena mala devojčica.

Hrvatska
> 20:46h

Mario Grubić, čija kuća se nalazi tik uz železničku prugu gde se dogodila nesreća, odmah je priskočio u pomoć.

"Spremao sam se da odvezem sina na trening kada sam čuo jak udarac koji me prestravio. Izašao sam iz kuće i video kako voz gura automobil: Uspeo je da se zaustavi tek posle 50 metara. Odmah sam pretrčao ulicu i došao na mesto nesreće", kaže Mario koji je video kako majka iz smrskanog automobila vadi dete. Kaže da je bila u potpunom šoku i dezorijentirana.

"Stavila je devojčicu na sneg, a ja sam je uzeo u naručje i ona je počelo da plače: To mi je bio najlepši plač u životu jer sam shvatio da je dete živo. Devojčica je imala veliki hematom na glavi i vratu pa sam je odneo u svoje dvorište gde smo je obrisali peškirom.

Žena se u međuvremenu pribrala i pozvala Hitnu pomoć i svoga supruga koji su ubrzo stigli i prebacio ih u čakovečku bolnicu", dodaje Mario za Muralist. Dodaje da je srećan što su majka i ćerka dobro jer je kad je video mesto nesreće očekivao najgore.

"Majku i dete spasio je sam Bog jer da je auto samo sekundu ranije stigao na pružni prelaz direktno bi udario u dete, a onda mu ne bi bilo spasa. Mašinovođa koji je takođe bio u šoku zamolio je Marija da ugasi automobil čiji je motor i posle snažnog udara radio."Prednji dio bio je toliko smrskan da nisam mogao da dođemo do brave. Poslije nesreće nisam mogao još dugo da se smirim od šoka", zaključuje Mario.