Foto: Marina Lopičić

Izveštaj državnog revizora

EVO ZA ŠTA SE SVE SMEDEREVO I NJEGOVI GRAĐANI TUŽE: Vantelesna, ujedi pasa, pad u šahtove i po snegu

SMEDEREVO - Gradska uprava Smedereva, prema izveštaju državnog revizora, vodi spor protiv bračnog para koji nije opravdao trošenje novca namenski dodeljenog za postupak vantelesne oplodnje.

Srbija
> 00:00h

Lokalna samouprava takođe je tužila 26 poljoprivrednika, korisnika kredita Fonda za razvoj poljoprivrede, za šest miliona dinara, pošto nisu vratili ugovorene iznose u okviru predvidjenih rokova. Dug tuženih poljoprivrednika pojedinačno iznosi po 230.769 dinara.

Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

U 11 sudskih sporova grad potražuje 5,7 miliona dinara duga od korisnika poslovnog prostora zbog neplaćanja zakupa i utrošene struje.

Državni revizor u izveštaju o radu gradske uprave Smedereva naveo je da su tokom prošle godine 394 roditelja tužila lokalnu samoupravu zbog nezakonito uvećane cene boravka dece u vrtićima, a prema proceni, vrednost tih sporova je 32,9 miliona dinara, bez pripadajućih kamata.

Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Roditelji su pokrenuli 76 parničnih postupaka. Revizor je naveo i da još nije okončano 11 sudskih sporova bivših odbornika koji traže odštetu od šest miliona dinara zbog aktiviranja blanko ostavki u Skupštini grada 2008. godine.

Foto: AP/Ilustracija

U sudu je 15 predmeta građana za naknadu materijalne štete zbog ujeda pasa bez vlasnika. Vrednost tih sporova je tri miliona dinara bez kamate i troškova postupka. Šest građana na ime glavnog duga u parničnim postupcima zahteva od gradske vlasti isplatu 2,2 miliona dinara zbog povreda zadobijenih padom zbog snega i leda na javnim površinama, ali i pada u šaht.