Foto: Printskrin

Odlučeno žrebom u Lozani

BRATSKI CRNO-BELI DUEL: Partizan na PAOK u plej-ofu Lige šampiona

Košarkaši Partizana igraće protiv solunskog PAOK-a u plej-ofu FIBA Lige šampiona, odlučeno je danas žrebom u Lozani.

Košarka
> 00:00h

Prvi meč biće odigran 7. ili 8. februara u Solunu, a revanš je 21. ili 22. februara u Beogradu. Očekuje se spektakl u duelu dva bratska kluba.

"Od eventualnih protivnika, najveća imena i tradiciju imaju Aris i PAOK. Žrebom smo dobili šansu da se odmerimo sa solunskim crno-belima. S jedne strane, žreb je mogao da bude lakši što se kvaliteta tiče, s druge je dobro što je Solun relativno blizu", rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić za klupski sajt. Parovi plej-ofa: Aris - Strazbur Ventspils - Venecija Avtodor - Oldenburg Juventus - AEK Makabi Rišon - Ludvigsburg Frankfurt - Karšijaka Dinamo Sasari - Nimburg

PAOK je takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona završio na četvrtom mestu na tabeli.

Pobednik ovog dvomeča igraće u osmini finala protiv Tenerifa iz Španije.

Parovi osmine finala: PAOK/Partizan - Tenerife Aris/Strazburg - ASVEL Juventus/AEK - Monako Dinamo/Nimburk - Le Man Makabi/Ludvisgburg - Neptunas Avtodor/Oldenburg - Banvit Frankfurt/Karšijaka - Bešiktaš Ventspils/Venecija - Avelino. Prvi mečevi osmine finala biće odigrani 28. februara ili 1. marta, a revanš nedelju dana kasnije. Partizan je grupnu fazu takmičenja koje organizuje FIBA završio na trećem mestu, sa osam pobeda i šest poraza. Kuglice na žrebu za šesnaestinu finala izvlačio je proslavljeni reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske Dino Rađa, kao i nekadašnji italijanski košarkaš Rikardo Pitis.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Pet razloga zašto su Partizan i Crvena zvezda dominantni u Aba ligi