Foto: Ap 22 3 2016

Hteli da pokupe nakit vredan 300.000 vra

UHAPŠENA TROJICA PINK PANTERA U ITALIJI: Planirali da ojade Sajam dijamanta u Vićenci

VIĆENCA - Trojica pripadnika kriminalne grupe " Pink Panter" uhapšeni su pre sedam dana u Vićenci zbog sumnje da su planirali pljačku luksuznog nakita i dijamanata tokom Međunarodnog sajma nakita " Vićenca oro".

Crna Hronika
> 00:00h

Među uhapšenima je bio državljanin BiH Marko Martić (46) za kojim je inače bila raspisana poternica zbog sumnje da je organizator velike pljačke nakita teške 1,3 miliona evra, izvedene na istom sajmu prošle godine, koji nikad nije pronađen.

Martić je naime pre godinu dana tokom inaguracije ove manifestacije razbio staklene vitrine i sa dvojicom saučesnika uspeo da za svega nekoliko sekundi pokupi plen vredan 1,3 milona evra. Dvojica njegovih saradnika su ubrzo uhapšena, dok je on uspeo da pobegne i da se krije sve dok nije pao u Vićenci.

PALI PINK PANTERI: Uhapšeni Srbi osumnjičeni za višemilionske pljačke u centru Praga

Martić je po pisanju italijanskih medija uhvaćen već prvog dana sajma gde se pojavio sa originalnom akreditacijom. Martić i još dvojica saradnika uhvačeni su dok su štali halom sajma u elegantnim odelima i sa torbama u kojima su bili specijalni ključevi za otvaranje staklenih vitrina u kojima se nalazio nakit vredan 300.000 evra.

UHAPŠEN BOSANSKI PINK PANTER: Policija u automobilu Marija Dadića pronašla ukradeno zlato!

(EPK/Korijera de la Sera Il Gazetino)