Najteža borba

USTANI, SRBIJO! SPASITE MOG BATU DA NE UMRE Poslušajte apel očajnog mališana!

Petogodišnji dečak iz Stare Pazove od avgusta 2016. godine boluje od leukemije, transplantacija koštane srži u nemačkoj bolnici iznosi nedostižnih 300.000 evra

Srbija
> 19:56h

Stojan Radeka (5) iz Stare Pazove je još jedno dete iz Srbije koje se prerano bori za život! Mališan od avgusta 2016. godine boluje od leukemije, a za operaciju u Nemačkoj potrebno je čak 300.000 evra. Sreća u nesreći je to što je njegov rođeni mlađi brat Veljko Radeka (2) donor koštane srži. On ne može da se pomiri sa činjenicom da Stojan umire. Srce da pukne - Pomozite mom bati, ja ne dam da on ode na nebo - rekao je Veljko, koji je tek nedavno počeo da govori. Roditelji bolesnog dečaka očajni su zbog njegove zdravstvene situacije. Međutim, oni nisu klonuli duhom i čine sve što je u njihovoj moći da spasu svog sina kako bi ozdravio i ponovo se igrao i trčao s bratom i drugarima.

- Stojan se letos razboleo! Kad smo došli s mora, žalio se da ga boli uvo. Suprug i ja smo ga odveli kod lekara i rekli su nam da ima upalu ušiju i dobio je antibiotike. Nakon dva dana moj sin se povukao u sebe i počelo je sve da mu smeta. Nije hteo da se igra, samo je ležao i žalio se na nove bolove u oku. Hitno smo ga ponovo odveli kod lekara misleći da se upala proširila. Uradili smo krvnu sliku, koja je pokazala loše rezultate. Uputili su nas na Institut za majka i dete, gde su odmah konstatovali da Stojan boluje od akutne mijeloblastične leukemije (AML) - priča majka Bojana u suzama.

Uspomena... Stojan pre nego što je oboleo

Odbili ga u Srbiji

- Srušio nam se ceo svet! Nismo mogli da poverujemo u to. Šta nas je snašlo! Stojan je bio utučen jer nije želeo da prihvati boravak u bolnici. Odmah je počeo s hemoterapijama. Terapije su prošle manje-više dobro, on se navikao na bolničku postelju, najbolji drugari postala su mu bolesna deca koja se tamo leče. Bolno je gledati svoje dete u takvom stanju. Ne mogu da zaustavim suze, jecanje, plač, vrištanje i strah. Pred njim se ponašam kao najhrabrija majka, a duša mi se cepa i umire s njim - kaže Stojanova majka. Bojana Radeka moli sve ljude dobre volje da finansijski pomognu njenom sinu da dobije nov život i da se operiše u Nemačkoj. - Potrebna nam je transplantacija. U Srbiji su nas odbili, a za operaciju u Nemačkoj potrebno je oko 300.000 evra. Uskoro krećemo sa zračenjem, dok ne prikupimo novac za inostranstvo. Pomozite nam! Život je borba, a mi smo rešili da u ovoj borbi budemo pobednici - rekla je dečakova majka.

DAJMO ŠANSU Dinarski račun 340-32331085-79 Devizni račun IBAN RS 35340000003209675125 BOJANA RADEKA BRANKA ĆOPIĆA 2, STARA PAZOVA SWIFT CODE: GIBAATWG ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

Bonus video

SRBIJO, POMOZI! BORBA ZA IVANINE OČI (KURIR TV): Potrebno 80.000 dolara za operacije u Americi